VITA ENAMIC

Hibridna keramika z dvojno mrežno strukturo, ki združuje najboljše lastnosti keramike in kompozita. Na voljo v treh ravneh prosojnosti in desetih barvah po VITA 3D Master ključu ter kot multicolor različica z naravnim barvnim gradientom šestih barv.  

Enamic je manj krhek kot čista keramika in bolj odporen proti abraziji od kompozita. V primerjavi s silikatno keramiko je restavracije mogoče rezkati z zelo tankimi stenami, zaradi česar je še posebej primeren za minimalno invazivne restavracije. Zagotavlja zelo natančne rezultate rezkanja zaradi izjemne stabilnosti materiala v marginalnem območju. Tako kot silikatna keramika se lahko jedka s fluorovodikovo kislino. S pomočjo adhezivne tehnike zagotavlja trdno in trajno vez z zobno osnovo. Mogoče ga je tudi preprosto lepiti s samoadhezivnimi kompoziti.

VITA ENAMIC je namenjen za izdelavo popolno anatomskih, estetskih solo restavracij, če so izpolnjeni predpogoji za adhezivno ali samoadhezivno tehniko lepljenja.

Indikacije so: anteriorne in posteriorne krone, inleji, onleji, delne krone, luske. Zaradi svoje elastičnosti je še posebej primeren za krone na implantatih in endodontske krone.

Kontraindikacije so: mostički in dela na pacientu z bruksizmom. 

Da bi zagotovili klinični uspeh restavracij iz VITA ENAMIC, je treba upoštevati naslednje minimalne smernice za preparacijo:

Anteriorne krone: incizalno 1,0 mm, cirkularno 0,8 mm
Posteriorne krone: okluzalno 1,0 mm, cirkularno 0,8 mm
Inleji: okluzalno 1,0 mm
Onleji: okluzalno 1,0 mm
Luske: incizalno 0,3 mm, labialno 0,3 mm, cervikalno 0,2 mm


Odtenek restavracije iz VITA ENAMIC je mogoče preprosto prilagoditi ali individualizirati s posebnimi barvami VITA ENAMIC STAINS. Nato površino zatesnite s posebnim lakom. V ta namen je na voljo poseben VITA ENAMIC STAINS KIT s šestimi odtenki in dodatki.